Tasja.

Nou, dat ben ik! Leuk dat je geinterreseerd bent. In dit kleine stukje over mij vertel ik waarom ik ben begonnen met vrijheidsdressuur, wat ik voor de rest met mijn vrije tijd doe en wat voor opleiding. Én natuurlijk wat ik in de toekomst ga doen.

Ik ben Tasja, ik kom uit Maastricht en ben 19 jaar.


Ik heb de HAVO gedaan, heb mijn diploma daarvoor en ben nu bezig met een MBO- opleiding Gehandicaptenzorg.
Ik zit in mijn tweede jaar en hoef er nog maar één. Als ik klaar ben met mijn opleiding wil ik een manege gaan beginnen voor mensen met een beperking en wil daarnaast natuurlijk demonstraties gaan geven met vrijheidsdressuur en lessen gaan geven daarin. 

Wat mij brengt bij hoe ik begonnen ben met vrijheidsdressuur.
Ik ben er mee begonnen omdat ik eigenlijk alleen maar met Sjors wandelde en voor de rest niets. Daardoor had hij zoveel energie dat hij bijna onhandelbaar werd. Ik ben gaan zoeken en kwam uit bij vrijheidsdressuur. Ik ben begonnen en het ging eigenlijk heel goed. Toen ik besloot met clickertraining te gaan werken, wist ik niet hoe ik moest beginnen. Ik heb hulp ingeschakeld van een vriendin en die heeft me super geholpen. Ik kwam erachter dat Sjors ontzettend slim is. Zo slim dat hij soms gewoon 'vastloopt'. Ik stel hem dan gerust en hou even pauze. Hij leert ontzettend snel maar laat het ook goed merken als hij er geen zin in heeft en dan doen we het gewoon niet of we houden het kort.  

Ik zit zelf ook op paardrijden bij de Ponyclub in Maastricht. Wij rijden zonder zadel en zonder bit. Ik vind dit zelf een súper methode om te rijden omdat je aanvoelt wat je paard van plan is. Je merkt het als hij gespannen raakt, ontspant en kan er goed op inspelen.  


Ik ben bezig met mijn rijlessen en heb het hopelijk 26 februari gehaald. Hopelijk kan ik dan wat door het land gaan rijden naar mensen die mijn hulp hebben gevraagd! dat zou voor mij helemaal geweldig zijn.

Heb je nog vragen over mij of Sjors, of gewoon een andere vraag? Twijfel niet om contact op te nemen, ik beantwoord ze graag.  

Maak een Gratis Website met JouwWeb