Sjors

 

Team vinatta bestaat uit Sjors en uit mijzelf. Ik stel eerste de kleine vriend voor waardoor ik ben begonnen met dit allemaal en die mijn dromen mogelijk maakt. Sjors.

 
Sjors is een mini-shetlander van ongeveer 7-8 jaar en hij is diegene waardoor ik met vrijheidsdressuur ben begonnen. Het is een ruin, want in zijn 'peuterpubertijd' werd hij opstandig met steigeren en gewoon agressief gedrag waardoor hij helaas zijn mannelijkheid is verloren. Gelukkig is daar niets van de merken want het blijft een ondeugende, vurige macho die alles doet voor aandacht van merrie's. En die merrie's zijn nooit van zijn eigen grootte.. Nee, tuurlijk niet wat denk je wel. Sjors wilt grote, stevige dames die 10x zo groot zijn als hem. Macho dus.

Ik heb hem gevonden via marktplaats en hij staat bij andere mensen in de tuin. Ik ben hun nog steeds dankbaar dat ze mij met open armen hebben ontvangen en iedere keer weer blij zijn als ik kom! Toen ik hem voor het eerst zag was hij zo'n klein scharminkel. Hij was nog jong, en bang voor me. Ik moest letterlijk aan het touw trekken om hem naar me toe te krijgen en dat ging nog met moeite. Maar de jaren gingen voorbij en vandaag de dag hinnikt hij van vreugde als ik eraan ko, hij loopt me achter na.. En hij weet precies wanneer ik kom. Dan staat de lieve schat al achter het hekje te wachten om met me te mogen wandelen en te trainen. Hij is een beetje aan de 'volle' kant, om het zo te zeggen, maar hij is al wat gewicht kwijt. 

Door de jaren heen heb ik ook flink wat gevechten met hem gehad. Ik zit onder de littekens. En eerst ook nog onder de blauwe plekken. Toen ik voor de 4e keer naar hem toe ging, gaf ik hem wat te eten. Alleen niet in de emmer waaruit hij altijd at, maar uit een schoteltje. Meneer was er niet blij mee. Ik stond achter hem en heb een flinke trap gekregen. De blauwe plek had zelfs de vorm van zijn hoef. Maar ik neem de littekens voor lief. Want die staan voor de strijd die we samen hebben geleverd om op dit punt uit te komen. We vertrouwen elkaar en we respecten elkaar. Ja, hij is ondeugend en af en toe kan ik hem wel achter het behang plakken.. Maar dat is zijn charme. Hij doet geen vlieg meer kwaad, hij is een goed opgevoed paard met af en toe een uitschieter naar ondeugend. We hebben samen een speciale band opgebouwd en zonder Sjors was ik niet waar ik nu ben. had ik mijn droom niet kunnen uitvoeren. Ik ben trots. Trots op Sjors, trots op wat we samen hebben opgebouwd en trots op onze band. Sjors is het paardje waar ik niet meer zonder kan, met zijn gekke streken. Het opbouwen van de band die wij hebben heeft een tijdje geduurd. Maar met geduld en veel liefde overwin je alles. 


Lieve Sjors, bedankt voor alles. We gaan veel leuke jaren tegemoet. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb