Rondje draaien.

Je kan op twee manieren een rondje laten lopen.  Of om je heen of een rondje om zijn eigen as laten draaien.  
Ik zal het rondje om je heen laten lopen uitleggen met tekst, maar het rondje om zijn eigen as zal ik binnenkort een filmpje van online zetten omdat dat met woorden moeilijk uit te leggen is.

Om je heen.
Je doet je paard natuurlijk een halster om en maakt er een halstertouw aanvast. Je laat hem een rondje om je heen lopen en gebruikt hierbij een stemcommando of lichaamstaal. Als je paard het rondje heeft gelopen beloon je hem uitbundig! Als je eerst met een longeer lijnt hem een rondje laat lopen is het misschien gemakkelijker, omdat het dan op longeren lijkt. Na een aantal keren kun je het rondje steeds kleiner maken. Wees duidelijk met stemcommando's of lichaamstaal! Als je het rondje steeds kleiner maakt en steeds hetzelfde commando herhaalt, krijgt je paard het vanzelf door. Steeds beloon je iets later. Als je eerst beloont als hij een rondje om je heen loopt, beloon je na een tijdje pas als hij 3 rondjes om je heen loopt. Je kan, als je paard het snapt, de lijn losmaken. Omdat je paard niet meer aan een halstertouw loopt is het handig om een stemcommando te gebruiken. 

je kan het na een tijdje uitbreiden door je paard in draf of gallop om je heen te laten draaien, of zelfs als je paard de ene kant op draait dat jij de andere op draait.

 Rondje om de eigen as.
Omdat dit moeilijk met woorden is uit te leggen, komt hier binnenkort een filmpje van! Hou de site in de gaten :') 

Maak een Gratis Website met JouwWeb