Toeteren/Toet!

Het toeteren. Héél leuk om aan te leren en heel leuk om je paard te zien toeteren.

Paarden zijn van nature heel nieuwsgierig en raken bijna alles wel aan wat nieuw voor ze is. En in dit geval is dat wel erg handig.
Je hebt een toeter. Eentje waar in je geknepen kan worden en die ook in de mond van je paard past. Je houd dit voor de neus van de paard en zegt het commando wat je eraan wilt koppelen. In dit geval zou ik kiezen voor 'Toet'. Kort maar krachtig. Raakt hij de toeter aan? Beloon hem en laat merken dat dit precies is wat je wilt. Herhaal dit een aantal keren en ga daarna wat verder. Dan beloon je pas als hij er ook echt in bijt. Er hoeft nog geen geluid uit te komen, maar hij heeft er wel al in gebeten. Dat is al super! Je daagt hem steeds verder uit en als hij het door heeft laat je hem er zo hard in bijten totdat er geluid uit komt voordat je pas beloond. 

Pas op: Als je paard bang is voor harde, onbekende geluiden moet je hem eerst laten wennen aan het geluid. Knijp eens in de toeter bij je paard in de buurt en laat hem merken dat het niets ergs is. Laat hem er rustig aan wennen en overhaast niets. 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb